קידוחי מיניפיילים / כלונסאות

מיניפיילים הם כלונסאות קטני קוטר המשמשים לחיזוק מבנים וחידוש יסודות באתרים בעלי תנאי שטח קשים ומגבלות גובה באתר עבודה. ניתן להתקין באתרי גישה מוגבלים ובאתרי שטח נמוכים עם הפרעה מינימלית לתפעול. 

הכלונסאות עשויים בטון מזויין, פלדה או פלדה מעורבת עם בטון. כדי שיהיו חזקים ויציבים לתמוך במבנה ולמנוע קריסה או שקיעה שלו אל תוך הקרקע.

המטרה העיקרית של כלונסאות (יסודות) בבנייה

המטרה העיקרית של כלונסאות בבנייה היא להעביר את המשקל והלחץ שנוצר על המבנה כתוצאה מגודל הבנייה לקרקע חזקה, יציבה ועמידה יותר. בגלל שכלונסאות מיועדים כדי לספוג הרבה מאד משקל ולחץ, חשוב לתכנן אותם בצורה מוקפדת ומבוקרת מהשלב הראשון. להתחיל בבחינה מדוקדקת של סוג ואופי הקרקע שבה נרצה למקום אותם. 

אם אתם נמצאים לקראת הקמה של מבנה כזו או אחר, יכול מאד להיות שגם אתם תצטרכו כלונסאות מסוגים שונים למען היציבות שלו. אנו נשמח לייעץ לכם ולבחון את הצורך בכלונסאות ואתם בהחלט מוזמנים להיעזר בנו בעניין הזה. כעת זה הזמן להכיר את סוגי הכלונסאות הנפוצים ומתי נהוג להשתמש בכל אחד הם. בואו נצא לדרך. 

סוגי כלונסאות (יסודות) לבנייה והשימוש שלהם

ניתן לחלק את סוגי הכלונסאות בכמה דרכים, סוגי הכלונסאות ושיטת הקידוח נקבעים לפי סוג הקרקע והעומס שיוצר המבנה.

כלונס קצה: כלונס המוחדר במלואו לעומק הקרקע עד שהקצה שלו מגיע אל שכבת האדמה הקשה שאליה ניתן להעביר עומסים. את הכלונס הזה מציבים בקרקע שאינה יציבה בעלת דחיסות נמוכה שתחתיה אדמת סלע או חול צפוף. 

כלונס חיכוך (נקרא גם כלונס צף): כלונס לתוך קרקע רכה ולא יציבה ושאיננו מגיע אל אדמה קשה יותר. העומסים שהכלונס הזה נושא מועברים אל הקרקע דרך חיכוך בין המעטפת החיצונית של הכלונס לאדמה. בקצה התחתון של הכלונס הזה כמעט ולא נוצר עומס. 

את אופן הפעולה בוחרים בהתאם לעומסים הצפויים. מבנה עם עומסים גדולים יצריך כלונס קצה לרוב ובמבנים בינוניים וקטנים אפשר לשקול גם כלונס חיכוך בהתאם להרכב הקרקע. 

סוג הכלונס:

  • כלונס מוחדר: רכיב בייצור תעשייתי שמובא לאתר לצורך החדרה לקרקע על ידי מהלומות. יכול להיות עשוי מכל חומר שהוא אך לרוב עשוי פלדה. מוחדר באמצעות כלי מיוחד ומדויק עם מהלומות מדודות בזווית ישירה לקרקע. בשיטה הזו כלונס חיכוך מוחדר עד סופו וכלונס קצה עד שמגיעים לנקודה בקרקע שקשה מאד לתקוע אותו. כלונס מהסוג הזה צריך להיות מתוכנן כך שיספוג בצורה טובה את עומסי המבנה לאחר בנייתו, אך שישמור על עמידות ויציבות ולא יתעקם בעת ההחדרה לקרקע.  
  • כלונס קידוח: זוהי השיטה המקובלת יותר בענף הבנייה בארץ.
    היא נעשית בכמה שלבים שמטרתם להבטיח את שלמות הכלונס ואת בטיחות העובדים באתר:

    קידוח בור אנכי בעומק של עד 25 מטרים באדמה. 
    החדרה של מוטות מיוחדים הקשורים זה לזה במעין חישוק ויוצרים צורה של גליל. 
    יצירת בטון אל תוך הבור כדי למנוע קריסה או תנודות. 
    החדרת מוטות נוספים אל תוך הבטון בטרם הייבוש על מנת להעניק יציבות נוספת. 

אדמה חולית או מי תהום: שיטות קידוח מיוחדות

סוגי קרקעות המהווים אתר קדיחה הנדסי של ממש בגלל הנטייה שלהן לקרוס במהלך הקדיחה. כדי לפתור את הבעיה נעזרים בשתי טכניקות:

  • צינור מגן: צינור מגן שעוטף את המקדח מוחדר בעת הקדיחה. האדמה שנקדחת מועלית על ידי צינור החוצה. בתום הקדיחה המקדח יוצא החוצה והצינור נשאר בפנים וממשיך להעניק את התמיכה לאדמה. מכאן אפשר ליצוק בטון כמובן ולהחדיר את מוטות הייצוב של הכלונס. 
  • בנטוניט: תוך כדי הקידוח מוזרם אל תוך החור חומר שנקרא בנטונייט. חומר המתקשח בדפנות ומונע קריסה של הקירות מחד ומאידך מאפשר למקדח להמשיך להסתובב בתוכו. לבסוף המקדח יוצא והחור נשאר מלא בבנטוניט. מכאן מחליפים אותו בבטון שהוא דחוס וחזק יותר ודוחף את נוזל הבנטוניט החוצה שאת רובו אגב ניתן לשאוב לטובת שימוש חוזר. 

איזה כלונסאות יתאימו לי?

ובכן, כפי שאפשר להבין מהדברים, הבחירה בסוג המדויק של הכלונסאות ובטכניקת ההחדרה תלויה במשתנים רבים. העיקריים שבהם הם גודל המבנה וצורתו וסוג הקרקע וההרכב שלה.

לחברת גאוטסט ניסיון וידע בקידוחי מיניפיילים. ברשותינו הציוד המתאים לקטרים שונים, מכונת דיס להזרקת בטון לקרקע. צוות עובדים מיומן לביצוע התקנות צינורות מתכת ודיוידגים בקטרים שונים בהתאם להנחיות המתכנן באתר. צרו קשר לשיחת יעוץ עם המומחים שלנו

להצעת מחיר

דילוג לתוכן